Moje wpisy wędkarskie

Przepisy kulinarne BlueFishermana

Przepisy kulinarne BlueFishermana

Witam kolegów wędkarzyJak niektórzy z was wiedzą liczba moich przepisów kulinarnych sięga liczby 300. By szukanie tych najlepszych i najsmaczniejszych było łatwiejsze i szybsze umieszczam od teraz główny wpis kulinarny, który zawiera 18 najlepszych przepisów kulinarnych na rybę. By przenieść się do artykułu (przepisu) należy nacisnąć nazwę potrawy …

czytaj więcej »

Pasztet śledziowy z fasolą

Pasztet śledziowy z fasolą

Pasztet śledziowy z fasoląSkładniki(6-8 porcji):50 dag filetów śledziowych;pół szklanki mleka;17,5 dag ugotowanej fasoli;12,5 dag cebuli;5 dag masła;2 jaja;majeranek;ziele angielskie;bułka tarta;pieprz;sól;Sposób przygotowania:1).Umytą fasolę namoczyć na noc, po czym ugotować, pod koniec gotowania osolić, odcedzić. Filety zalać mlekie

czytaj więcej »

Pasztet z kalafiora

Pasztet z kalafiora

Pasztet z kalafioraSkładniki(6-8 porcji):spory kalafior;2 łyżki soku z cytryny;łyżka cukru;2 kajzerki (bez skórki);pół szklanki śmietanki;3-4 łyżki masła;3 jaja;gałka muszkatołowa;łyżka bułki tartej;sól;pieprz;Sposób przygotowania:1).Kalafior ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny i cukru, odcedzić, zmiksować z namoczo

czytaj więcej »

Pasztet - Z fasoli Jaś

Pasztet - Z fasoli Jaś

Pasztet - Z fasoli JaśSkładniki(6-8 porcji):30 dag fasoli Jaś;20 dag pieczarek;15 dag wieprzowiny;5 dag słoniny;1 łyżka smalcu;3-4 łyżki bułki tartej;pół szklanki bulionu;po szczypcie cukru startej gałki muszkatołowej, suszonego cząbru i majeranku;2 jaja;sól;pieprz;Sposób przygotowania:1).Namoczoną w niewielkiej ilości wody fasolę ugo

czytaj więcej »

Pasztet ze szpinaku z serem

Pasztet ze szpinaku z serem

Pasztet ze szpinaku z seremSkładniki(6-8 porcji):1 kg szpinaku;ząbek czosnku;łyżka soku z cytryny;10 dag sera feta;10 dag twarogu;10 dag startego parmezanu;pęczek cebulki dymki;3 łyżki oliwy;kajzerka;pół szklanki śmietanki;3 jaja;po łyżce posiekanego koperku i zielonej pietruszki;sól;pieprz;Sposób przygotowania:1).Zagotowa

czytaj więcej »

Pasztet francuski z warzyw

Pasztet francuski z warzyw

Pasztet francuski z warzywSkładniki(6-8 porcji):po 25 dag marchewki, selera i zielonego groszku;2 jaja;1 białko;3 łyżki śmietany;łyżka masła;bułka tarta;ziele angielskie;sól;pieprz;Sposób przygotowania:1).W trzech niewielkich rondelkach ugotować w osolonej wodzie: w jednym obrane i pokrojone marchewki, w drugim - seler, w trzecim - groszek. O

czytaj więcej »